Elektrotechniektraining brengt dienstverlening Trition naar hoger niveau

Nieuws -

Per 15 maart zijn de elektrotechniektrainingen op het nieuwe kantoor van Trition in Den Bosch van start gegaan. Nagenoeg alle operationele medewerkers nemen deel aan dit op maat gemaakte opleidingsprogramma.

Elektrotechniektraining brengt dienstverlening Trition naar hoger niveau

Hiermee geven we invulling aan de wens van veel medewerkers om meer te leren over elektrotechniek. En dan met name over de techniek die zij dagelijks in de praktijk tegenkomen. We zien dit als een mooie kans om de kwaliteit van onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast dragen de trainingen bij aan het belang om het veiligheidsbewustzijn en verantwoord werken te verhogen.

Erkend certificaat

Het lesprogramma, dat bestaat uit twee volle dagen theorie en een dagdeel praktijk, sluiten we af met een examen. De geslaagden ontvangen niet alleen een van overheidswege erkend certificaat, maar kunnen op basis van de opgedane kennis ook worden aangewezen als Voldoende Onderricht Persoon (VOP). Dat betekent dat zij, zonder een ‘echte’ elektrotechnische vooropleiding te hebben gehad, toch in staat zijn om op aanwijzing van een werkverantwoordelijke op een veilige manier elektrotechnische handelingen uit te voeren. En daar worden we allemaal beter van!

Vakdocent Jan Elzinga begeleidt de trainingen voor Trition. Jan runt inmiddels een eigen opleidingsadviesbureau en heeft daarvoor jarenlange ervaring opgedaan met de ontwikkeling van opleidingsprogramma’s en het lesgeven in de vakken elektro- en installatietechniek. Dit onder andere als regiomanager bij Kenteq (het kenniscentrum voor techniek) en manager vaktechnische opleidingen bij ENW/NUON.

De trainingen zullen rond 20 april 2023 afgerond worden.

Terug naar overzicht