Bouwdroger huren

Vochtige ruimtes door waterschade of (nieuw)bouw? Trition beschikt over de juiste apparatuur om grote en kleine ruimtes vakkundig te drogen. Onze bouwdrogers verwijderen bouwvocht en zorgen zo voor een efficiënte droging.

Een bouwdroger in de woonkamer.

Bouwdroger toepassingen

Heb je last van waterschade? Bijvoorbeeld door een lekkage, heftige regenval of beschadigingen aan het dak? Door een gebouw snel en vakkundig te drogen met behulp van een bouwdroger, voorkom je verdere schade aan het gebouw. Er is bijvoorbeeld een risico op schimmelvorming of scheurvorming, wat de veiligheid van het gebouw niet ten goede komt.

We zetten onze bouwdrogers ook in op bouwprojecten. Bij het bouwen of verbouwen van bijvoorbeeld woningen, komt er veel vocht vrij. Dat vocht moet verwijderd worden om schade aan de woning te voorkomen. Door een gebouw te drogen voordat het opgeleverd wordt, voorkom je vertraging in het afbouwproces. Stuc- en schilderwerk pakt immers stukken beter op een droge ondergrond. Bovendien kost het minder energie om een droge woning te verwarmen én ligt het wooncomfort een stuk hoger in een droge woning dan in een vochtige woning.

Condens bouwdroger

Wij maken tijdens onze werkzaamheden gebruik van een condensdroger met infrarood. Deze bouwdroger is speciaal door ons doorontwikkeld om het beste rendement te halen. Zo blijven we onze apparatuur ontwikkelen. We kunnen daarom in bijna alle gevallen een pand binnen twee weken droog opleveren. Onze experts houden het droogproces nauwkeurig in de gaten. Bij problemen zijn zij binnen 24 uur ter plekke.

Een bouwdroger in de badkamer.

Hoe werkt een bouwdroger?

Een bouwdroger, ook wel condensdroger of condensatiedroger, zuigt vochtige lucht uit de ruimte. Deze lucht wordt in het apparaat door een verdamper geblazen, waarbij het vocht gaat condenseren. Het water dat hieruit komt, komt in een reservoir terecht en droge lucht wordt uit de bouwdroger geblazen. Een nauwkeurig proces, want als een ruimte te snel gedroogd wordt, kan dat scheuren in muur of vloer opleveren. Gelukkig zorgen onze bouwdrogers altijd voor de beste kwaliteit.

Bouwdrogers in verschillende ruimtes

Wij verhuren onze bouwdrogers aan onder meer verzekeraars, woningbouwverenigingen, bouwbedrijven en particulieren. Je kunt onze bouwdrogers bijvoorbeeld gebruiken voor:

Heb je vragen over wat Trition en onze bouwdrogers voor jou kunnen betekenen of wil je meer informatie? Neem direct contact met ons op.