Drogen van wanden

Het drogen van wanden is van groot belangrijk voor het aanbrengen van een wandafwerking. Dat lijkt logisch, maar in de praktijk kunnen wanden of muren door allerlei oorzaken vochtig of nat zijn. U kunt hierbij denken aan optrekkend vocht, lekkages of doorslag. Natte of vochtige wanden kunnen vervelende gevolgen hebben. Heeft u een vochtprobleem? Wij adviseren u om specialisten van Trition in te schakelen voor het drogen van wanden. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van droogtechniek, dag en nacht bereikbaar en komen bij een calamiteit zo snel mogelijk bij u langs.

Wat zijn de risico’s van natte of vochtige wanden?

Wanneer u geen aandacht besteedt aan het drogen van de wanden na lekkage of een andere oorzaak, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. U loopt de volgende risico’s als gevolg van natte/vochtige wanden of muren:

  • Schimmelvorming
  • Onthechten van het stucwerk
  • Afbladeren van schilderwerk/verflagen
  • Het bollen van de lambrisering
  • Afname isolatiewaarde (zowel thermisch als akoestisch)
  • Houtrot bij voorzetwanden

Zo drogen wij wanden

Onze vakmensen passen het drogen van de wanden aan op de positie en samenstelling van de wand of muur en eventuele schades. Zo kiezen we voor een zeer lokale (luchtkussenmethode) droging of integraal droogproces (onderdrukdroging bij wandisolatie). Afhankelijk van het materiaal van de wand en de aan te brengen wandafwerking mag er een percentage restvocht aanwezig zijn. We voeren vochtmetingen uit en drogen de wanden met behulp van condensdrogers (met infrarood) gecontroleerd terug. Daarmee kunnen we scheurvorming voorkomen.

Trition is dé droogspecialist. Kunnen wij u helpen met het verwijderen van vocht uit huis of pand? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.