Thermografie

Ieder voorwerp zendt infrarode straling uit. Dat zien we met het blote oog niet, maar met de juiste apparatuur kan infrarode straling zichtbaar worden gemaakt. Deze techniek noemen we ook wel thermografie. Met deze meetmethode kunnen temperatuurverschillen in kaart worden gebracht met een thermografische camera (ook wel infraroodcamera). Een ervaren thermograaf van Trition analyseert deze beelden vervolgens voor u. Dit gebeurt altijd in combinatie met andere onderzoekstechnieken. Onze specialisten vertellen u hier graag meer over.

Waarom thermografie?

Thermografie is bijzonder geschikt voor het controleren van elektra, bijvoorbeeld verdeel-, meet- en regelkasten. Groot voordeel hiervan is dat de controle contactloos en snel gebeurt, zodat de productie niet stil komt te liggen. Thermografie wordt ook toegepast in de industrie om bijvoorbeeld slijtage aan pijpleidingen of appendages vast te kunnen stellen. Een voordeel hiervan is dat ook preventief gecontroleerd kan worden op potentiële problemen.

Over Trition en onze dienstverlening

Trition beschikt over opgeleide Level 1 thermografen met ruime ervaring in de uitvoering van kostenbesparende thermografische onderzoeken voor industrie en bouw. Thermografie als meetmethode is toe te passen bij gebouwen en constructiedelen om bijvoorbeeld energieverlies of koudebruggen in kaart te brengen. Ook bij de uitvoering van luchtdichtheidsmetingen wordt in vele gevallen thermografie ingezet. Samengevat kunt u bij ons terecht voor:

  • Thermografie in gebouwen
  • Energieverlies / Koudebruggen
  • Elektrothermografie
  • Thermografie voor de industrie