Lekdetectie sprinklerinstallatie

Sprinklerinstallaties dragen bij aan de brandveiligheid van een gebouw. Bij brand zullen ze aanspringen en komt er water uit de sproeiers. Is er geen sprake van brand, dan wilt u ook geen water zien. Gebeurt dat wel, dan is er waarschijnlijk sprake van een lekkage. Het leidingwerk van sprinklerinstallaties is complex en met het blote oog niet zichtbaar. Daarom is het opsporen van een lekkage een nauwkeurige klus voor specialisten. Om erachter te komen waar het lek precies zit, kan Trition u helpen om dit op te sporen met lekdetectie in de sprinklerinstallatie.

Wat is lekdetectie in een sprinklerinstallatie?

Gelukkig beschikken de experts van Trition over moderne technieken en apparatuur. Zij kennen diverse technieken om lekkages op te sporen, waarbij hak- of breekwerk niet nodig is. U kunt hierbij denken aan endoscopie (rioolcamera), het toepassen van een kleurstof of rookmachine, of thermografie. Vaak gebruiken we een combinatie van technieken voor de lekdetectie in de sprinklerinstallatie. Na het onderzoek krijgt u van ons een heldere rapportage met fotomateriaal, zodat een installateur de lekkage kan verhelpen.

Ook voor lekkage in vloerverwarming en cv-installatie

Wanneer uw pand een sprinklerinstallatie heeft, is er hoogstwaarschijnlijk ook een cv-installatie en mogelijk zelfs een vloerverwarming. Waar er een lekkage in de sprinklerinstallatie kan optreden, kan dit ook op andere plaatsen gebeuren. De experts van Trition hebben ervaringen met diverse soorten van lekdetectie. Dit heeft voor u veel voordelen. Wanneer bij lekdetectie in de sprinklerinstallatie blijkt dat de lekkage zich elders bevindt, kunnen onze experts hier verder onderzoek naar doen. Zo heeft u altijd een oplossing voor uw probleem!