Onderzoek naar stankoverlast

Wanneer iemand een klacht heeft over het binnenklimaat, dan is stankoverlast een van de meest voorkomende oorzaken. Het gevolg is een onaangename geur. Wanneer het een rioollucht is, adviseren we een rioolinspectie. We kunnen vaak op deze manier het probleem al verhelpen. Als de geur niet goed te plaatsen is, kunnen we een binnenklimaat onderzoek naar stankoverlast doen. Bij Trition kunt u altijd rekenen op een oplossing voor de nare geur.

Wat zijn de gevolgen van stankoverlast?

Bij de gevolgen van stankoverlast kunt u zich ongetwijfeld iets voorstellen: van een muffe of bedompte lucht of overlast van geuren van aangrenzende woningen of percelen. Dit kan leiden tot onverklaarbare geur- en/of gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, misselijkheid, geïrriteerde luchtwegen en huidirritatie. Voorkom dit en laat op tijd onderzoek naar stankoverlast doen.

Wat meet een onderzoek naar stankoverlast?

Als er al sprake is van onverklaarbare gezondheidsklachten, dan bestaat er zeker de kans dat er te veel formaldehyde of methanal aanwezig is. Onze ervaren specialisten beschikken over een formaldehydemeter om de concentratie CH2O in het gebouw te meten, de bron te bepalen en te adviseren het probleem te verhelpen. Een andere techniek is het blowerdoorprincipe. Hiermee kunnen we over- en onderdruksituaties nabootsen. Hierbij zetten we ook thermografie, ultrasoononderzoek en kunstmatige rook in om bijvoorbeeld luchtlekkages te kunnen vaststellen. Langs dit soort lekkages kan geurtransport plaatsvinden.