Lekkages opsporen, hoe doe je dat?

Lekkages zijn nooit gewenst en wil je het liefst zo snel mogelijk oplossen. Het is dan ook essentieel om snel een lekkage te kunnen opsporen. Daarnaast wi je dat gevolgschade beperkt blijft. Bij Trition ben je hiervoor dan aan het juiste adres. Een lekkage snel opsporen is ons specialisme. We zijn bij spoedgevallen binnen 24 uur bij je, voorkomen onnodig hak- en breekwerk en maken altijd duidelijke rapportages. Zo is de lekkage snel verholpen.

Zo kunnen we een lekkage opsporen

Alle specialisten van onze afdeling lekdetectie hebben jaren ervaring. Ook werken ze met de modernste technieken. We gebruiken bijvoorbeeld:

  • vochtmetingen: de methode die bij bijna alle lekdetecties wel gebruikt wordt. Door vochtmetingen te doen maken we afwijkingen in het vochtgehalte van constructiedelen zichtbaar. 
  • thermografie: met deze techniek brengen we temperatuurverschillen in kaart. We gebruiken hiervoor infrarood camera's met hoge resolutie. Ook kunnen we met thermografie leidingverloop in gebouwen bepalen.
  • endoscopie: met endoscopie is het mogelijk om leidingen inwendig visueel op gebreken te controleren. Een endoscoop is een kleine, wendbare camera die daardoor bijzonder geschikt is voor moeilijk toegankelijke ruimtes. 
  • traceergasdetectie: door gebruik te maken van traceergas, kunnen we de lekkage opsporen door te bekijken waar het gas uittreedt. 

Het voordeel aan deze methodes is dat hiermee de meeste lekkages opgespoord kunnen worden zonder hak- of breekwerk. Op die manier beperken we zoveel mogelijk onnodige schade en overlast voor betrokkenen. Bovendien bespaar je op deze manier kosten.

Wanneer wordt lekkage vergoed door de verzekering?

In sommige gevallen wordt lekkage door de verzekering gedekt. Bijvoorbeeld als er lekkage is in de centrale verwarming of waterleidingen, of bij lekkage door het kapot vriezen van cv- of waterleidingsbuizen. Ook wordt lekkage afkomstig van daken of veroorzaakt door storm vaak gedekt door de opstalverzekering.

Weet je niet zeker of de lekkage gedekt is? Raadpleeg dan de polis van je verzekering.

Lekkage opsporen in diverse branches

Wij werken in opdracht voor onder meer verzekeraars, woningbouwverenigingen, bouwbedrijven en particulieren. Onze experts hebben ervaring met het opsporen van een lekkage in bijvoorbeeld: