Energieverlies / Koudebruggen

Een koudebrug is een deel van een gevel, dak of vloer, waar de isolatielaag doorbroken is. Dit betekent dat hier sprake is van een energieverlies. Zo’n koudebrug is dan ook ongewenst, want het zorgt ook nog eens voor een grotere kans op condensatie en schimmelgroei. Bovendien leidt energieverlies tot hogere energiekosten. Hoger energieverbruik draagt tevens bij aan de opwarming van de aarde. Hier kunt u samen met de experts van Trition gelukkig iets aan doen!

Wat kunt u tegen energieverlies / koudebruggen doen?

Trition kan thermografisch onderzoek uitvoeren om het energieverlies in een gebouw op te sporen. Door de speciale camera’s kunnen we gevels, daken en vloeren controleren op koudebruggen en andere thermische lekken waardoor warmte en energie kunnen ontsnappen. Onze specialisten voeren regelmatig thermografisch onderzoek uit voor aannemers, bouwbedrijven, vastgoedbeheerders en woningbouwverenigingen. Wij onderzoeken de huidige bouwkwaliteit en dragen op basis van ons onderzoek eventuele verbeterpunten aan.

Over Trition en thermografisch onderzoek

Al onze medewerkers zijn Level 1 opgeleid als het gaat om thermografie. Zij beschikken over de benodigde kennis, ervaring en apparatuur. Trition voert de thermografische onderzoeken uit met specialistische warmtebeeldcamera’s. Hiermee kunnen wij energieverliezen en koudebruggen zichtbaar maken. Ook kunnen we u advies geven over vervolgonderzoek. In onze eindrapportage adviseren wij u de beste manier om de vastgestelde problemen op te lossen.