Binnenklimaat onderzoek

Heeft u last van tocht, schimmel, een onaangename of muffe geur? Zit er condens op ramen of kozijnen, of is er sprake van vochtschade aan wanden of vloeren? Dan is er zeer waarschijnlijk iets mis met het binnenklimaat. Dit kan gezondheidsklachten veroorzaken of verergeren. Denk aan concentratieverlies, geïrriteerde ogen en luchtwegen, vermoeidheid en hoofdpijn. Dit leidt tot ziekteverzuim en een onprettig leefklimaat. Grijp op tijd in en laat een ervaren professional van Trition een binnenklimaat onderzoek uitvoeren om de problemen aan te pakken.

Zo verloopt een binnenklimaat onderzoek

Bij Trition doen we niet alleen een objectief binnenklimaat onderzoek, maar geven we ook praktisch advies. Na het maken van een afspraak komen we langs om bepaalde waarden te meten. Dit is afhankelijk van uw vraag en de klachten. Met behulp van bijvoorbeeld dataloggers kunnen we de temperatuur, luchtvochtigheid, dauwpunt en het CO2 -gehalte over een bepaalde periode meten. Of we doen zogenaamde spotmetingen om direct inzicht te krijgen in de kwaliteit van de luchtcondities. We kunnen ook contact- en luchtmonsters nemen om de aanwezigheid en concentratie van schimmel, fijnstof en roet te bepalen.

Over Trition en binnenklimaat onderzoek

Trition werkt voor de uitvoering van binnenklimaat onderzoeken in opdracht van vastgoedbeheerders, woningbouwverenigingen, verenigingen van eigenaren (VvE), de rechtspraak, verzekeraars, bouwbedrijven en particulieren. Het uitvoeren van binnenklimaat onderzoek is heel breed. Wij kunnen onder meer de volgende waarden onderzoeken:

  • Temperatuur
  • Luchtvochtigheid
  • Dauwpunt
  • CO2-niveau
  • CO-niveau
  • Ventilatie
  • Geluid

Tegenwoordig brengen mensen ruim 80% van hun tijd binnen door. Bij klachten is het verstandig om zo snel mogelijk binnenklimaat onderzoek te laten doen en de oorzaak aan te pakken.