Roetonderzoek

Bij brand ontstaat een grote hoeveelheid roet die neerslaat op en in constructiedelen. Het is belangrijk om roetschade goed te inventariseren, zodat u alles zo goed mogelijk kunt (laten) reinigen. Het is belangrijk om dit snel na een calamiteit te doen. Daarom komen de experts van Trition altijd zo snel mogelijk bij u langs. Roetonderzoek is essentieel, want wordt roetschade na een brand niet volledig verwijderd, dan kan dit leiden tot gezondheidsklachten en geuroverlast.

Welke methoden komen voor bij roetonderzoek?

Bij een onderzoek naar roetschade zullen we meerdere methoden toepassen. Hierdoor kunnen we namelijk een volledige inventarisatie maken en dit vastleggen in een uitgebreide rapportage. De volgende drie technieken zullen bij een roetonderzoek zeker aan bod komen:

  • Contactmonsters voor het bepalen van roetaanslag op constructiedelen.
  • Luchtmonsters voor het bepalen van aanwezigheid van roet in de omgevingslucht.
  • Endoscopie voor het bepalen van roetaanslag binnen moeilijk toegankelijke constructiedelen.

Over Trition en onze diensten

Wij werken onder meer in opdracht voor verzekeraars, expertisebureaus, intermediairs, vastgoedbeheerders, woningbouwverenigingen, verenigingen van eigenaren (VvE), bouwbedrijven, installatiebedrijven en particulieren. Onze dienstverlening gaat verder dan enkel roetonderzoek. U kunt ons ook inschakelen voor bouwkundig onderzoek, thermografisch onderzoek, onderzoek naar daklekkage en conditiemetingen.