Onderzoek naar ventilatie

Problemen met de ventilatie komen vaker voor dan u misschien denkt. In maar liefst 80% van de scholen, kantoren en woningen is het binnenklimaat onvoldoende. Dit kan klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid veroorzaken of verergeren. De vervuilde lucht kan op de lange termijn ziekteverzuim veroorzaken. Laat daarom op tijd onderzoek naar de ventilatie doen. De specialisten van Trition beschikken over de juiste meetinstrumenten en kennis om de luchtkwaliteit, ventilatie of mechanische ventilatiesystemen te onderzoeken.

Hoe ontstaat een ventilatieprobleem?

Wanneer ventilatie ontbreekt of onvoldoende is, bestaat een grote kans op luchtvervuiling met als gevolg een ongezond binnenklimaat. Daarnaast zijn er binnen vaak allergenen, die afkomstig zijn van onder andere huisstofmijten, dieren en schimmels. Ook het menselijk lichaam geeft vervuiling af, zoals vocht en lichaamsgeuren. Wordt er te weinig geventileerd, dan is dat door de aanwezigheid van deze stoffen merkbaar aan een onaangename geur in het gebouw. Die geur wordt meestal omschreven als onfris of benauwd. Onderzoek naar ventilatie biedt dan uitkomst.

Wat meet een onderzoek naar ventilatie?

Om de luchtkwaliteit te kunnen meten en beoordelen, is de CO2-concentratie een goede indicator. Hoe meer CO2, des te slechter de luchtkwaliteit. Mensen vervuilen de lucht continu, ademen zuurstof in en ademen koolstofdioxide of koolzuurgas (CO2) uit. Bij ons onderzoek naar ventilatie staan we in het bijzonder stil bij specifieke ruimten waar verbrandingstoestellen zijn geplaatst. Denk hierbij aan een cv-ketel, (bad)geiser of (nood)aggregaat. Hierbij komt koolmonoxide (CO) vrij. Dit gas is reukloos en kan al bij kleine hoeveelheden dodelijk zijn. Dit is dan ook een belangrijk aspect van het onderzoek naar ventilatie.

Heeft u vragen?

Wilt u graag meer informatie over een onderzoek naar ventilatie of heeft u nog vragen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We helpen u dan graag verder. Wanneer u ons wilt inschakelen, kunt u ook direct het opdrachtformulier invullen om een opdracht door te geven. We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen over ons onderzoek naar ventilatie en de mogelijkheden om te ventileren.