Optimaliseer je binnenklimaat met professioneel ventilatie onderzoek

Misschien denk je er niet vaak over na, maar ventilatieproblemen komen vaker voor dan je zou verwachten. Maar liefst 80% van de scholen, kantoren en woningen heeft te maken met een onvoldoende binnenklimaat. Dit kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid, en deze problemen zelfs verergeren. De kwaliteit van de lucht die je inademt heeft directe invloed op je welzijn en kan zelfs op de lange termijn leiden tot verhoogd ziekteverzuim. Om dit te voorkomen, is het essentieel om tijdig professioneel onderzoek naar de ventilatie te laten uitvoeren. Bij Trition beschikken onze specialisten over de juiste meetinstrumenten en expertise om de luchtkwaliteit, ventilatie en mechanische ventilatiesystemen grondig te onderzoeken.

De kern van ventilatieproblemen

Een gebrek aan ventilatie of onvoldoende luchtcirculatie kan leiden tot ernstige luchtvervuiling en een ongezond binnenklimaat. Binnenshuis zijn er vaak allergenen aanwezig, afkomstig van huisstofmijten, dieren en schimmels. Zelfs het menselijk lichaam draagt bij aan vervuiling, met vocht en lichaamsgeuren. Als er niet voldoende wordt geventileerd, wordt dit merkbaar door een onaangename geur in het gebouw. Deze geur wordt vaak omschreven als muf en benauwd. Een diepgaand ventilatieonderzoek kan hier de oplossing bieden.

Wat wordt gemeten bij een ventilatieonderzoek?

Om de kwaliteit van de lucht te meten en te beoordelen, is de CO2-concentratie een belangrijke indicator. Hogere CO2-niveaus duiden op een slechtere luchtkwaliteit. Mensen ademen continu zuurstof in en CO2 uit. In ons ventilatieonderzoek focussen we vooral op specifieke ruimtes waar verbrandingstoestellen aanwezig zijn, zoals cv-ketels, geisers of noodaggregaten. Deze apparaten produceren koolmonoxide (CO), een reukloos gas dat zelfs bij lage concentraties dodelijk kan zijn. Dit aspect van ons onderzoek naar ventilatie is van vitaal belang om veiligheid te waarborgen.

Heb je vragen over ventilatieonderzoek?

Wil je meer informatie over ventilatieonderzoek of heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen. Als je ons wilt inschakelen voor een ventilatieonderzoek, vul dan gerust het opdrachtformulier in om je opdracht door te geven. We zullen snel contact met je opnemen om de mogelijkheden voor ventilatieonderzoek te bespreken en je binnenklimaat te optimaliseren.