Lekdetectie waterleiding

Er is steeds meer vraag naar lekdetectie in waterleidingen. De oorzaak hiervoor is simpel: er zijn steeds meer tappunten waarop een woonhuis is aangesloten op water. Vroeger was dit enkel in de keuken, badkamer en het toilet. Eén warmwaterleiding was voldoende. Tegenwoordig zijn er met de komst van de wasmachine en de vaatwasser soms wel acht tappunten en meerdere warmwaterleidingen. Meer leidingen kunnen echter ook voor meer lekkages zorgen. Gelukkig zorgt Trition met lekdetectie in de waterleiding voor een snelle oplossing.

Wat is lekdetectie in de waterleiding?

Door lekdetectie kunnen onze professionals snel en vaak zonder hak- en breekwerk een lekkage opsporen. Dat kunnen we ook doen in zowel warm- als koudwaterleidingen. Hiervoor gebruiken onze experts altijd de nieuwste technieken als het gaat om lekdetectie. We proberen altijd binnen 24 uur langs te komen waardoor verdere overlast beperkt wordt. U krijgt van ons altijd een heldere rapportage waarmee de lekkage direct hersteld kan worden door een installateur.

Al vaker lekkage in de waterleiding?

Een lek in de waterleiding kan niet alleen leiden tot lekkage. Ook is het mogelijk dat de watermeter blijft lopen zonder dat er zichtbare schade ontstaat. Lekdetectie in de waterleiding is dus om meerdere redenen aan te raden. Wanneer een lekkage al langer speelt, of eventueel zelfs terugkomt, dan kan de constructie verzadigd raken met water. In dat geval adviseren we u om de door vocht aangetaste constructiedelen op een snelle en verantwoorde manier te drogen. Onze afdeling droogtechniek is hiervoor bij uitstek uw partner.