Lekdetectie afvoerleiding

In woningen en gebouwen zijn verschillende gebruikstoestellen (zoals douche, ligbad en wastafel) aangesloten op een afvoer. Dit zorgt ervoor dat (vuil) water kan worden afgevoerd naar het gemeenteriool. Deze afvoerleidingen lopen veelal vanaf de badkamer, keuken en wasruimte naar de hoofdriolering van de woning die aangesloten is op het gemeenteriool. Het gaat om een flink aantal afvoerleidingen. Bij problemen is het dan ook aan te raden om u te laten helpen door een specialist. Trition kan voor u lekdetectie in de afvoerleiding uitvoeren.

Wat is lekdetectie in de afvoerleiding?

Afvoerleidingen zijn in principe drukloze leidingen. Onze ervaren specialisten beschikken over moderne technieken en apparatuur. Zij kennen diverse technieken om lekkages op te sporen waarbij hak- of breekwerk niet nodig is. U kunt hierbij denken aan endoscopie (rioolcamera), het toepassen van een kleurstof of rookmachine, of thermografie. Vaak gebruiken we een combinatie van technieken voor de lekdetectie in de afvoerleiding. Na ons onderzoek stellen we een heldere rapportage met fotomateriaal op, zodat een installateur de lekkage kan verhelpen.

Soms adviseren wij rioolinspectie

Is er sprake van lekkage aan de afvoer van een douche (drain), bad, wastafel, toilet, wasmachine, keuken, standleiding, condensafvoer of hemelwaterafvoer? Wij sporen ze nauwkeurig voor u op! Gaat het echter om lekkages of afwijkingen in de hoofdriolering van de woning? Of gaat het om leidingen met een diameter groter dan 75 mm? Dan adviseren wij u om niet te kiezen voor lekdetectie in de afvoerleiding, maar voor rioolinspectie. Onze experts kunnen u hier meer over vertellen.