Onderzoek naar scheurvorming

Scheurvorming in gebouwen kan allerlei oorzaken hebben. U zult in eerste instantie misschien denken aan de gevolgen van de gaswinning in Groningen, maar scheurvorming kan overal voorkomen. Oorzaken kunnen liggen bij de fundering of constructie, temperatuurverschillen, wijzigingen van infrastructuur rondom het gebouw of van het gebruik van het gebouw zelf. Specialisten van Trition kunnen onderzoek doen naar de scheurvorming en u vertellen welke mogelijkheden er zijn om schade te beperken, te herstellen of te voorkomen.

Wat zijn de gevolgen?

Bij scheurvorming zult u ongetwijfeld meteen denken onveilige situaties en de grote risico’s die hiermee gepaard gaan. Scheurvorming kan ook afbreuk doen aan de esthetische kwaliteit van een gebouw. Bovendien is er een verhoogde kans op vochtproblemen doordat er sprake kan zijn van vochtdoorslag. Wanneer dit het geval is, kan Trition nader onderzoek doen naar de scheurvorming en andere problemen. Onze experts kunnen u hier meer over vertellen als zij ter plaatse de situatie bekijken.

Over het bouwkundig onderzoek naar scheurvorming

Al onze professionals zijn goed opgeleid. Zij hebben de nodige ervaring en beschikken over de moderne meetapparatuur. Daarmee kunnen zij de oorzaak van de scheurvorming bepalen. Om scheurvorming te monitoren, kunnen we zogenaamde scheurstrips plaatsen. Aan de hand hiervan stellen we vast of het gaat om progressieve scheurvorming of een reguliere krimpscheur. U krijgt van ons altijd een duidelijke rapportage waarmee u de schade gericht kunt laten herstellen. Hiermee voorkomt u ook ergere problemen.