Lekdetectie cv-installatie

Voor lekdetectie in de cv-installatie kunt u ook bij Trition terecht. Een cv-installatie zorgt voor een behaaglijke temperatuur door de verwarming van radiatoren en/of vloerverwarming in een woning. Wanneer het cv-systeem is uitgerust met een combiketel zorgt deze installatie ook voor warm water. Het zijn complexe systemen en er kunnen allerlei redenen zijn voor een lekkage in leidingen, radiatoren of ketels. Het vraagt dan ook inzet van een specialist om de oorzaak snel en zonder schade op te sporen.

Welke problemen kunnen ontstaan?

Is er sprake van een lekkage in de cv-installatie, dan zal de druk in het systeem teruglopen en moet de cv-ketel regelmatig bijgevuld worden. Valt de druk te ver weg, dan wordt de woning niet meer verwarmd of valt de warmwatervoorziening uit. Lekdetectie van de cv-installatie is dan noodzakelijk. Het liefst zo snel mogelijk, want in een koude periode wilt u het huis en water kunnen verwarmen. In sommige gevallen gaat drukverlies in een cv-installatie gepaard met vochtschade aan vloeren, wanden of plafonds. In andere gevallen betreft het lekkages in stalen leidingen in het zandbed (onder het gebouw) waardoor vochtschade niet zichtbaar wordt.

Wat is lekdetectie in de cv-installatie?

Onze specialisten sporen lekkages in cv-leidingen op zonder dat hierbij verdere schade wordt veroorzaakt. Hak- en breekwerk is vaak niet nodig dankzij onze ervaring en de modernste meetinstrumenten. Om u zo goed mogelijk te helpen, proberen we altijd binnen 24 uur langs te komen voor lekdetectie in de cv-installatie. Op die manier kunnen we verdere overlast beperken. U krijgt van ons altijd een heldere rapportage, waarmee de lekkage direct hersteld kan worden door een installateur.