Industrieel drogen

Een brandschade of waterschade in de industrie heeft doorgaans grote gevolgen. Het bluswater, hemelwater of leidingwater kan grote gevolgen hebben voor de continuïteit van de bedrijfsprocessen, omdat schade aan machines is ontstaan. Die machines vallen stil of uit, producten worden aangetast of kunnen zelfs verloren gaan. Kortom, de gevolgen kunnen zeer groot zijn en de kosten kunnen flink oplopen. Gelukkig kan Trition de schade zoveel mogelijk beperken door moderne technieken op het gebied van industrieel drogen.

Trition is snel ter plaatse bij een calamiteit

Het is erg belangrijk om na een calamiteit snel over te gaan tot specialistische droging en conditionering. Daarom kunt u ons dag en nacht bereiken om een spoedgeval te melden. Onze vakmensen komen dan zo snel mogelijk langs voor het industrieel drogen van de betreffende ruimte. Wij werken enkel met goed geschoolde medewerkers en de meest geavanceerde meet- en droogapparatuur. Zo bent u verzekerd van het best mogelijke resultaat na het industrieel drogen.

Onze apparatuur voor industrieel drogen

Bedrijfsruimtes met een kleinere inhoud en serverkasten drogen we met condensdrogers op basis van infrarood. Bij industriële ruimtes werken we met de grotere sorptiedrogers met een proceslucht van volumes tot 10000m³. Dankzij deze unieke drogers kunnen we ook grote ruimtes industrieel drogen. Deze units zijn mobiel en daardoor snel inzetbaar op verschillende locaties waar een snelle inzet van groot belang is. De apparatuur kan niet alleen worden ingezet voor industrieel drogen, maar ook voor tijdelijke klimaatbeheersing. Denk hierbij aan het onderhoud van leidingen en opslagtanks, en de conditionering van ruimtes bij het stralen en afwerken van silo’s.