Luchtdichtheidsmetingen

Alles moet tegenwoordig energiezuinig zijn. Van onze koelkasten tot onze huizen. Er kunnen luchtdichtheidsmetingen gedaan worden om te controleren of een nieuwbouwwoning echt energiezuinig gebouwd is. Echter kan zo’n meting ook worden gedaan als u een te hoge energierekening heeft of problemen met het binnenklimaat. Ook biedt het u inzicht in de verbeterpunten, wat handig is voor een renovatie. De specialisten van Trition helpen u graag met een luchtdichtheidsmeting.

Hoe werkt dat precies?

Bij luchtdichtheidsmetingen wordt met een blowerdoor-systeem de luchtdichtheid van een gebouw gemeten. Daarnaast kan een luchtdichtheidsmeting worden uitgevoerd in bestaande gebouwen. Bij luchtdichtheidsmetingen (NEN 2686/A2 & NEN3660) combineren wij het blowerdoorsysteem met thermografie of een rookgenerator. Hierdoor is het mogelijk om de luchtstromen inzichtelijk te maken en de luchtlekken op te sporen zodat deze gebreken hersteld kunnen worden.

Over onze luchtdichtheidsmetingen

Bij Trition werken enkel vakmensen die goed opgeleid zijn en vele jaren ervaring hebben. Zij krijgen moderne apparatuur mee om zo een betrouwbare luchtdichtheidsmeting te kunnen uitvoeren. Soms merken ze dat aanvullend onderzoek nodig is. Hierover zullen ze u altijd vakkundig adviseren. De bevindingen uit luchtdichtheidsmetingen krijgt u in de vorm van een heldere rapportage zodat u precies weet waar de verbeterpunten zitten.