Kelderlekkage

In een kelder of souterrain kunnen in vloeren, wanden of plafonds waterdragende leidingen of afvoeren zitten. Bij een kelderlekkage is het verstandig om deze al eerste uit te sluiten van lekkage. Bij Trition vindt u specialisten in lekdetectie die u hiermee kunnen helpen. Wanneer hier geen afwijkingen worden geconstateerd, biedt bouwkundig onderzoek naar de kelderlekkage uitkomst. Ook hiervoor heeft Trition de nodige experts in huis die u graag helpen.

Hoe ontstaat kelderlekkage?

Vochtproblemen en lekkages in kelders en souterrains zijn vaak erg complex en vervelend. De oorzaak hiervan is het feit dat deze ruimten zich (gedeeltelijk) onder het maaiveld en soms onder het grondwaterpeil bevinden. Hoge grondwaterstanden, optrekkend vocht, intreding van regenwater vanaf het maaiveld en gebreken in keldervloeren en kelderwanden kunnen zorgen voor problemen. Om blijvende schade te voorkomen is het raadzaam specialisten naar de kelderlekkage te laten kijken.

Over het bouwkundig onderzoek naar kelderlekkage

Combineer onze specialisten met de modernste technieken en de oorzaak van een kelderlekkage kan snel gevonden worden. Gaat het om een complex onderzoek, dan werken wij nauw samen met de collega’s van de afdeling droogtechniek. Het eindproduct van het bouwkundig onderzoek naar kelderlekkage bestaat uit een heldere rapportage. Daarin vindt u een duidelijk en praktisch advies over hoe het vochtprobleem of de lekkage te verhelpen is.