Conditiemetingen en meerjarenonderhoudsplanningen

Onderhoud is een belangrijk onderdeel van gebouwbeheer. Meestal wordt dit onderhoud pas uitgevoerd als er zichtbaar verval aan bepaalde onderdelen is. De kans op vervolgschade aan de overige onderdelen is dan groot. Bij planmatig onderhoud gaan we uit van een theoretische cyclus in combinatie met een frequente inspectie. Dit noemen we ook wel een conditiemeting. Deze vormt de basis voor meerjarenonderhoudsplanningen. De experts van Trition helpen u graag om de huidige staat van een gebouw te bepalen.

Over de conditiemetingen

Met een conditiemeting krijgt u inzicht in de bouwkundige- en installatietechnische kwaliteit van een gebouw. Het gaat om een visuele inspectie. Onze specialisten beoordelen het gebouw aan de hand van geldende technische normen en eisen in relatie tot het bouwjaar en de bouwwijze. Al onze conditiemetingen worden uitgevoerd conform de norm NEN 2767. Daarmee bent u verzekerd van een objectieve en uniforme meting.

Over de meerjarenonderhoudsplanningen

Met de resultaten van onze conditiemetingen kunt u vervolgens een meerjarenonderhoudsplanning opstellen. Door het vastleggen van de technische staat en/of onderhoudstoestand krijgt u inzicht in de mogelijke risico’s en daarmee kunt u besparen op kosten voor onderhoud en/of herstel. Op deze wijze bepaalt u globaal het startjaar van onderhoud, terwijl een gebouwinspectie het exacte moment van uitvoering aangeeft.

Over Trition en onze dienstverlening

Onze experts werken in opdracht van verzekeraars, expertisebureaus, intermediairs, vastgoedbeheerders, woningbouwverenigingen, verenigingen van eigenaren (VvE), bouwbedrijven, installatiebedrijven en particulieren. Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau en garanderen u dus betrouwbaar advies.