Bouwfysisch onderzoek

Het wordt steeds belangrijker om in gebouwen waarin gewerkt of gewoond wordt een gezond binnenklimaat te hebben. Tegenwoordig brengen we namelijk ruim 80% van onze tijd binnen door. Zowel thuis als op kantoor. Een gezond binnenklimaat zorgt ervoor dat mensen minder risico op gezondheidsklachten lopen, voelen zich prettiger en zijn productiever in hun activiteiten. De specialisten van Trition helpen u met bouwfysisch onderzoek het juiste binnenklimaat te verkrijgen en te behouden.

Wanneer is bouwfysisch onderzoek nodig?

We stellen allerlei eisen aan het binnenklimaat en de juiste klimaatzone. Dit betekent dat er binnen een gebouw een balans moet zijn tussen een aantal parameters, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie. Bij een juiste balans is er sprake van een gezond woon- en werkklimaat. Wanneer die balans is verstoord, ontstaan problemen als kou, vochtschade, stank en tocht. De balans kan worden verstoord door problemen met de bouwkundige schil van het gebouw, door het gedrag van gebruikers of bewoners, of een combinatie hiervan. Bouwfysisch onderzoek helpt om de oorzaak van problemen aan het licht te brengen.

Wat houdt bouwfysisch onderzoek in?

Het vaststellen van de juiste oorzaak van een onbalans is erg lastig en vraagt om de inzet van specialisten op het gebied van bouwfysica. Om de oorzaak vast te stellen, kunnen wij een bouwkundig onderzoek en klimaatmetingen uitvoeren. Daarnaast zetten we vaak dataloggers in om het binnenklimaat tijdens een langere periode te kunnen monitoren. De onderzoeksresultaten van ons bouwfysisch onderzoek verwerken we in een uitgebreide rapportage, waarmee de problemen doelgericht kunnen worden verholpen.

Heeft u vragen?

Wilt u graag meer informatie over een bouwfysisch onderzoek of heeft u nog vragen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We helpen u dan graag verder.