Drogen van wijnkelders

Waterschade na een brand, lekkage of overstroming is al vervelend genoeg en om erger te voorkomen, raden we u aan om alles goed te laten drogen. Bij Trition zijn we gespecialiseerd in het drogen van onder meer kruipruimtes, wanden en vloeren. Bij het drogen van wijnkelders komt meer kijken dan u misschien denkt. Het is namelijk erg belangrijk om secuur te werken. Onze vakmensen hebben hier gelukkig veel ervaring mee. U kunt ons dag en nacht bellen om een calamiteit te melden. We komen dan zo snel mogelijk langs voor het drogen van de wijnkelder.

Welke problemen kunnen zich voordoen?

Vocht en waterschade in wijnkelders kan leiden tot onderstaande problemen. U kunt dit voorkomen door ons in te schakelen voor het drogen van uw wijnkelder. Zo voorkomt u dat u last krijgt van:

  • Schimmelvorming
  • Onthechting van het stucwerk
  • Afbladeren van schilderwerk/verflagen
  • Het ontstaan van vochtplekken
  • Afname isolatiewaarde (zowel thermisch als akoestisch)
  • Geruïneerde wijn als gevolg van veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid

Zo drogen wij wijnkelders

De vakmannen van Trition hebben ruime ervaring met het drogen van wijnkelders. Hiervoor gebruiken we specialistische droogapparatuur. Ook zetten we standaard dataloggers in om ervoor te zorgen dat de temperatuur en luchtvochtigheid 24/7 gemonitord worden. Veranderingen van temperatuur en luchtvochtigheid kunnen namelijk de kostbare wijn collectie ruïneren met extra schade tot gevolg. Verder hebben we een mobiele wijnklimaatkast zodat u tijdelijk uw kostbare selectie wijnen optimaal kunt beschermen als wij uw wijnkelder drogen.