Lekdetectie zwembad

Een eigen zwembad in de tuin is een luxe, maar als zwembadeigenaar weet u dat het onderhoud ook veel werk is. Daarnaast kunt u tegen problemen aanlopen. Als het waterpeil van uw zwembad ineens daalt of als het waterverbruik bij uw zwembad enorm stijgt, dan is er mogelijk een lekkage. Denkt u dat het probleem in een leiding van het zwembad zit? Schakel dan snel Trition in. Onze experts komen dan binnen enkele uren bij u langs voor lekdetectie in het zwembad en de bijbehorende leidingen.

Hoe kunnen de problemen ontstaan?

In zwembaden zitten diverse pompen en filters. Dit zijn onderdelen die gevoelig zijn voor lekkage. Ook kan er een scheur in de wand of bodem van het zwembad ontstaan. In de praktijk zien we dat veel lekkages ontstaan in de leidingen die van de pompinstallatie naar het zwembad lopen. Er kan een ongelukje gebeuren waardoor een lek ontstaat. Tevens kunnen de leidingen door slijtage minder sterk worden en gaan scheuren en lekken. Door middel van onze lekdetectie voor uw zwembad ziet u precies waar het probleem zich bevindt.

Wat is lekdetectie in het zwembad?

Voor de opsporing van lekkages in zwembaden beschikken wij naast onze standaard apparatuur over speciale technieken waarmee zwembadleidingen op druk kunnen worden getest. Blijkt uit onze lekdetectie in uw zwembad geen sprake te zijn van een leidingtechnische lekkage? Dan zullen onze specialisten, in overleg met u, ervoor zorgen dat een bouwkundig onderzoek wordt uitgevoerd. Dit helpt in de meeste gevallen om de oorzaak van de problemen aan het licht te brengen.