Bouwdrogen

Trition heeft ruime ervaring in het toepassen van droging in de bouw. Drogen in de bouw- en afbouwfase (ook wel bouwdrogen) zorgt voor een betere kwaliteit van de afbouwwerkzaamheden. Wanneer stuc- en schilderwerk wordt aangebracht op een droge ondergrond is de afwerking beter en kunt u vochtproblemen voorkomen. Nu kunt u Trition ook inschakelen om vloeren, plafonds en wanden apart te drogen. Tevens kunt u ons inschakelen voor alles rondom bouwdragen tijdens de bouw- en afbouwfase.

Wat zijn de nadelen van bouwvocht?

Overal waar gebouwd en verbouwd wordt, is bouwvocht aanwezig. Dit zorgt in het eerste stookseizoen voor flink hogere energiekosten voor de eindgebruiker. Dat komt door de grote hoeveelheid restvocht in het gebouw. U kunt dit door middel van bouwdrogen voorkomen. Bouwvocht brengt de volgende risico’s met zich mee:

  • De kwaliteit van afbouwwerken loopt terug
  • Er is een verhoogd risico op schade aan parket en/of meubelen
  • Er is risico op scheurvorming
  • Verhoogd risico op schimmelvorming
  • Hogere stookkosten

Bouwdrogen op maat

Experts van Trition kunnen u helpen om schade als gevolg van bouwvocht te voorkomen. Wij zijn gespecialiseerd in bouwdrogen. Dit biedt een aannemer of bouwbedrijf de mogelijkheid om tijdens de afbouwfase droging op maat aan te bieden. Dankzij onze condensdrogers met infrarood wordt een pand opgeleverd zonder onnodig restvocht. De nieuwe bewoner of gebruiker kan direct genieten van het nieuwe gebouw zonder vochtproblemen.

Ook na waterschade

Bouwdrogen wordt soms ook toegepast na een waterschade. Wanneer hevig noodweer schade toebrengt aan een gebouw dat nog niet wind- en waterdicht is, wordt de constructie vaak geforceerd gedroogd. Tevens als een waterleiding of cv-leiding in een zwevende dekvloer gaat lekken, dan past Trition bij voorkeur droging met onderdruk toe om de schade te verhelpen.

Download hier onze flyer Bouwvocht is bouwafval!