Drogen HCL-schade / Schadestop

Wanneer bij een brand kunststoffen of pvc’s verbanden, dan bestaat er een groot risico op HCL-schade. Bij de verbranding hiervan komen namelijk schadelijke chloriden vrij. Die slaan neer op koude metalen oppervlakken. De chloriden binden zich aan waterstof (H) en zo ontstaat de chemische verbinding HCL: waterstofchloride. Dit is bij kamertemperatuur een gas, maar het is beter bekend als de geconcentreerde vloeibare oplossing zoutzuur. Zoutzuur gaat een chemische reactie aan met metalen waardoor corrosie ontstaat. Trition helpt u om dit te voorkomen door te drogen na HCL-schade, een zogenoemde schadestop.

Zo drogen wij HCL-schade

Is er sprake van HCL-schade? Dan is het belangrijk om de luchtvochtigheid zo snel mogelijk onder de 35% te brengen. Hierdoor ontstaat er een zogenaamde schadestop en vindt er geen corrosie meer plaats. Wij hebben hiervoor diverse droogapparatuur beschikbaar.

  • In kleinere ruimtes en serverkasten kunnen we drogen na HCL-schade met condensdrogers met infrarood.
  • Bij het drogen na HCL-schade in industriële ruimtes zetten we de grote sorptiedrogers in met een volume van 4.000 tot 10.000 m³. Hiermee kunnen we ook hele grote ruimten goed drogen en vrij krijgen van HCL-schade.

Voordeel van deze units is het feit dat deze mobiel zijn. Daardoor zijn ze snel inzetbaar op verschillende locaties, ook bij calamiteiten.

Wij denken mee over een oplossing

HCL-schade kan flinke gevolgen hebben, vooral in industriële omgevingen waar waardevolle machines draaien, metalen opgeslagen zijn en serverruimtes waar servers draaien. Uitval door corrosieschade is zeer ongewenst en kan leiden tot zeer grote (financiële) gevolgschade. Daarom kunt u ons dag en nacht bellen om een calamiteit te melden. Onze vakmensen zijn daarna snel ter plaatse voor het drogen van de HCL-schade, de zogenoemde schadestop.