Onze specialismen: dieptevochtmeter en stroefheidsmeter

Trition is specialist op het gebied van vocht- en watergerelateerde vraagstukken. Daarom worden we regelmatig ingeschakeld als expertisepartij voor juridische opdrachtgevers, zoals rechtsbijstandsverzekeringen en advocaten. Wij doen ook deskundigenonderzoek. Een rechtbank benoemt ons dan als deskundige en wij zorgen met ons onderzoek voor een gedegen rapportage. Daarin krijgt de rechtbouw goed onderbouwd antwoord op vragen. Om ons werk goed te kunnen doen, werken we met de meest geavanceerde meetapparatuur, zoals de dieptevochtmeter en stroefheidsmeter.

Dieptevochtmeter

Wij zetten de dieptevochtmeter in om het vochtgehalte van bijvoorbeeld vloeren gedetailleerd in kaart te brengen. Een vooraf bepaald gebied wordt ingemeten met de dieptevochtmeter. Met behulp van software worden deze gegevens uitgelezen en wordt een vochtplattegrond gemaakt. Aan de hand van deze plattegrond kunnen we de vochtbron bepalen of kiezen voor gerichte droging van de constructie.

Stroefheidsmeter

Wij hebben bij Trition ook de beschikking over een gekalibreerde stroefheidsmeter. Hiermee kunnen we objectief de gladheid van onder meer galerijen, gecoate vloeren en gietvloeren meten. Deze meting voldoet aan NEN 7907. Door tijdig gladheid te signaleren met de stroefheidsmeter, kunt u gevaarlijke situaties voorkomen en mogelijk zelfs een gang naar de rechtbank voorkomen.

Over Trition en onze dienstverlening

Onze experts zetten hun specialismen in op verzoek van verzekeraars, expertisebureaus, intermediairs, vastgoedbeheerders, woningbouwverenigingen, verenigingen van eigenaren (VvE), bouwbedrijven, installatiebedrijven en particulieren.