Lekdetectie vloerverwarming

Vloerverwarming werd in het verleden vaak als bijverwarming gebruikt. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat de vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruikt. Steeds vaker zien we dat vloerverwarming wordt gecombineerd met een cv-ketel. Maar wanneer de druk te laag wordt, valt het systeem volledig uit. Hier kunnen allerlei oorzaken voor zijn. De ervaren specialisten van Trition zoeken snel voor u uit, waar het probleem precies zit. Schakel ons snel in voor professionele lekdetectie in de vloerverwarming!

Wat is lekdetectie in de vloerverwarming?

Leidingen van wand- en vloerverwarming zijn met het blote oog niet zichtbaar. Daarom heeft u moderne meettechnieken nodig om lekkages op te sporen. Bij problemen kunt u dan ook rekenen op de specialisten van Trition. Binnen 24 uur zijn we bij u voor lekdetectie in de vloerverwarming. Wij beschikken hiervoor over de modernste meetinstrumenten en proberen altijd hak- en breekwerk te voorkomen. U krijgt van ons na de lekdetectie een heldere rapportage, waarmee de lekkage direct hersteld kan worden door een installateur.

Ook voor cv-installatie

Vloerverwarming is onderdeel van een groter cv-systeem. Dit bestaat vaak uit een cv (centrale verwarming) en/of combiketel. Bij een lekkage loopt de druk in het systeem terug en moet u de cv-ketel regelmatig bijvullen. Naast lekdetectie in de vloerverwarming kunt u bij ons ook terecht voor lekdetectie in de cv-installatie. Wanneer het probleem dus niet in de vloerverwarming zit, kunnen we alsnog de oorzaak elders in het systeem lokaliseren. Zo voorkomt u dat u zonder warm water of verwarming zit. Ook helpt dit om mogelijke vochtschade aan vloeren, wanden en plafonds te voorkomen.