Even voorstellen: vestigingsmanager Mario van Dijk

Nieuws -

Graag stellen wij voor, Mario van Dijk. Mario is sinds september werkzaam als vestigingsmanager Droogtechniek bij Trition op de locaties Oud Gastel en Rotterdam. De vader van twee heeft hiervoor flink wat kennis opgedaan bij Boels Rental, waar hij de afgelopen 16 jaar verschillende rollen heeft bekleed. Nu is het tijd die kennis in te zetten om Trition nog verder te laten groeien, want die groeipotentie ziet Mario zeker.

Even voorstellen: vestigingsmanager Mario van Dijk

Wat heeft je voor Trition doen kiezen?
"Ik werd benaderd door Ralf van der Horst, een oud-collega die in 2020 al de overstap maakte naar Trition. Ik was niet per se op zoek naar iets anders, heb altijd met veel plezier bij Boels gewerkt. Maar Ralf wist wel mijn interesse te wekken. Trition voelt als een familiebedrijf, en dat trok mij heel erg. Daarnaast ging het om een functie als vestigingsmanager op de vestigingen Oud Gastel en Rotterdam, en dat is lekker dicht bij huis. Voor mijn vorige werk moest ik flinke afstanden afleggen, het was tijd om daar verandering in te brengen en meer bij mijn gezin te zijn."

Samen met zijn twee dochters en vrouw woont Mario sinds vijf jaar in Oud Gastel. Dankzij zijn werkzaamheden in Oud Gastel en Rotterdam heeft hij na werk meer tijd voor zijn gezin en hobby's. Zo zijn ze in huize van Dijk groot korfbal fan. Beide dochters, Noa van 12 en Noyanna van 10, zijn fanatieke speelsters en Mario zelf is actief als coach.

“Daarnaast is Trition een enorm specialistisch bedrijf, hier is het geen grote stappen snel thuis maar hebben ze echt aandacht voor de klant en het probleem. Bovendien is het kennisniveau binnen de organisatie van een hoog niveau.  Daar word ik enthousiast van! Mijn team en ik zetten ons in voor de afdeling Droogtechniek, maar dat is niet alles wat Trition te bieden heeft. Wij bieden ook Bouwkundig onderzoek, Klimaatbeheersing en Lekdetectie aan. Iedere afdeling heeft zijn eigen specialistische team klaar staan. Is er ergens nood aan de man? Dan staan we allemaal voor elkaar klaar.”
 
Je hebt flink wat ervaring opgedaan over de jaren, kun je ons daar in meenemen?
"Heb je even? Ik ben in 1999 begonnen Bij Bo-rent, daar heb ik vijf jaar als commercieel technisch medewerker gewerkt. In 2004 maakte ik in diezelfde rol de overstap naar Boels Rental. Daar heb ik de afgelopen 16 jaar tijd verschillende functies bekleed op verschillende locaties in Nederland én België.

Ik ben van een aantal vestigingen vestigingsmanager geweest, zoals Roosendaal, Melsele (BE) en Aartselaar (BE). In België ben ik ook een aantal jaren actief geweest als accountmanager in de regio's West-Vlaanderen en Antwerpen. Ik woonde destijds gewoon in Nederland, daar kwam dus een hoop heen en weer gereis bij kijken!
 Het allerleukste vind ik mijn commerciële en operationele ervaring combineren, die mogelijkheid heb ik hier bij Trition veel meer. Die veelzijdigheid is wat mijn huidige functie zo leuk maakt.”
 
Terug naar het heden, je rol bij Trition. Wat houdt die in?
“Als vestigingsmanager heb ik de verantwoordelijkheid over het team van Oud Gastel en Rotterdam. In totaal zijn we met zijn vieren, Kenan en Leon werken vanuit Rotterdam en Ralf vanuit Oud Gastel, ik zelf verdeel mijn tijd 50/50 over beide locaties. De jongens pakken vanuit daar dagelijks de droogtechniek-klussen op, ikzelf spring bij wanneer nodig. Ik vind het belangrijk dat we op elkaar kunnen rekenen en we voor elkaar klaar staan; mijn motto is dan ook één team één taak.”


Mario is naar eigen zeggen een vroege vogel, elke dag is hij om half acht op de vestiging. Vanuit daar stuurt hij zijn team aan en houdt hij zich bezig met de facturatie en offertes. Als eindverantwoordelijke gaat alle administratie langs Mario, maar hij is zeker niet te beroerd om ook de handen uit de mouwen te steken. Regelmatig gaat hij met één van de jongens mee op pad. Moet er ergens gepoetst worden na een waterschade? Ook dan geldt; één team één taak!
 
De toekomst, hoe zie jij die voor je?
“Ik zit hier nu zo'n 7 maanden en ben elke dag nog sterker in de rol aan het groeien. Ik zit hier zeker op mijn plek, maar ben er nog niet helemaal. Om echt alle kneepjes van het vak en het bedrijf te leren heb ik zeker nog een jaar nodig. Zo wil ik onder andere graag meer ruimte gaan creëren voor relatiebeheer. En daar kijk ik naar uit, Trition is mooi bedrijf en deze branche trekt mij enorm. Het bedrijf heeft een grote groeipotentie, en aan die groei draag ik maar wat graag bij. Samen met mijn team uiteraard.

Dankzij de vier specialisme van Trition - Bouwkundig onderzoek, Klimaatbeheersing, Lekdetectie en Droogtechniek –  zijn wij een multi-inzetbare onderneming. Een dienstverlenend bedrijf, gespecialiseerd in het opsporen, beperken en voorkomen van water, vocht en klimaat gerelateerde problemen. En dat is best iets waar we trots op mogen zijn!“

Terug naar overzicht