Marcel van Engelen over zijn nieuwe rol

Nieuws -

Op 1 juli 2023 droeg Marcel van Engelen zijn rol als directeur van Trition over aan Marc Gouwerok. Een flinke stap, na twintig jaar eigenaar en directeur te zijn geweest. Marcel vertelt over zijn nieuwe, adviserende rol binnen Trition en hoe hij de toekomst van Trition voor zich ziet.

Marcel van Engelen over zijn nieuwe rol

Een nieuwe rol

“Nadat Marc als directeur was aangetreden, was de eerste actie om mijn nieuwe functie als adviseur bij Trition toe te lichten in het MT. Daarbij heb ik proberen aan te geven dat ik voor iedereen beschikbaar ben in raad en daad. Dat geldt uiteraard ook voor Marc. De eerste maanden van zijn directeurschap zaten we regelmatig bij elkaar om lopende zaken door te nemen, zowel op operationeel als op financieel vlak. 

Als adviseur realiseer ik me echter ook dat Marc ruimte nodig heeft om zelfstandig beslissingen te nemen. Waar nodig zal ik hem daarbij ondersteunen. Tegenwoordig zitten we daarom minder frequent in overleg en werken we vooral samen bij het opzetten van opleidingen en voorbereiden van seminars. Met het loslaten van verantwoordelijkheden heb ik weinig moeite gehad. Dit is me makkelijk afgegaan.” 

Opleidingen en seminars

“In mijn rol als adviseur bestaat een groot deel van mijn werkweek uit het plannen, voorbereiden en uitvoeren van opleidingen en seminars. Zo zijn we momenteel druk bezig met een seminar rondom duurzaamheid. Hiermee willen we aantonen dat we een duurzame ondernemer zijn en dat de dienstverlening van Trition bijdraagt aan Duurzaam Schadeherstel. Qua opleidingen richten we ons nu vooral op de divisies Droogtechniek en Lekdetectie. Binnen Droogtechniek willen we opleidingen op meerdere niveaus gaan uitvoeren, zodat ook de medewerkers die al langer in dienst zijn meer inzicht krijgen in bijvoorbeeld luchttechniek en het toepassen ervan. Aandacht voor training en opleiding past bij een organisatie als Trition, die in de markt wordt gezien als deskundige op haar vakgebied. Bovendien geven we door het bieden van trainingen en opleidingen gehoor aan de wensen van onze medewerkers om zich te blijven ontwikkelen, zowel binnen hun eigen functie als op persoonlijk vlak.”

“Naast het voorbereiden en uitvoeren van opleidingen en seminars houd ik me momenteel vooral bezig met operationele dingen. Dat geldt voor alle divisies binnen Trition. Ik zet me bijvoorbeeld in bij complexere drogingen en houd me bezig met het behandelen en begeleiden van klachten of aanvragen met een juridisch karakter.”

“Als adviseur draag ik bij aan het specialistisch karakter van Trition. Dit is kenmerkend voor onze dienstverlening. Om dit specialistische karakter te behouden is het van groot belang dat onze medewerkers niet alleen ervaring maar ook voldoende kennis hebben om hun taken uit te voeren. Hier kunnen we nog mooie stappen in maken. Bovendien moeten we blijven innoveren en zijn we steeds op zoek naar bijvoorbeeld nieuwe meettechnieken.”

Blijven innoveren en ontwikkelen

“Het is belangrijk om vernieuwend te blijven. De vraag naar Lekdetectie en Droogtechniek zien we groeien, maar het aanbod qua bedrijven op deze markt groeit ook. Als we zo door blijven gaan en oog blijven houden voor innovatie en ontwikkelingen, zie ik daar geen problemen ontstaan. Er liggen mooie uitdagingen voor Trition in het versterken van onze operationele teams, zowel in uitbreiding als opleiding. Ook kunnen we ons commercieel versterken om de diensten van Trition over de volle breedte onder aandacht te brengen bij potentiële opdrachtgevers. Hier zet ik me vanuit mijn rol als adviseur de komende tijd met veel toewijding en plezier voor in.”

Terug naar overzicht