5 tips om je gebouw warm te houden

Nieuws -

Het werd aan het einde van de herfst van vorig jaar al bekend dat de energiekosten flink oplopen. Dit is uiteraard het laatste wat je wilt horen als de winter haar intrede doet. Er zijn gelukkig manieren om jouw gebouw warm te houden zonder de verwarming hoger te zetten. Met deze 5 tips hoef jij niet in de kou te zitten.

5 tips om je gebouw warm te houden


Het werd aan het einde van de herfst vorig jaar al bekend dat de energiekosten flink oplopen. Dit is uiteraard het laatste wat je wilt horen als de winter haar intrede doet. Er zijn gelukkig manieren om jouw woning warm te houden zonder de verwarming hoger te zetten. Met deze 5 tips hoef jij niet in de kou te zitten.

1. Laat de ruimte om de verwarming vrij

Het klinkt verleidelijk, maar zet je stoel niet te dicht tegen de verwarming aan. Het lijkt fijn en kan zeker voor plaatselijke warmte zorgen, maar je belemmert hiermee dat je de volledige ruimte goed kunt verwarmen. Door spullen te dicht tegen de verwarming aan te zetten, absorberen deze de warmte en houdt het de warme luchtcirculatie tegen. 

2. Maak jouw woning tochtvrij

Overal in huis zijn plekken waar tocht door kan komen. Kieren bij ramen en deuren zijn hier vaak boosdoener in. Dit zorgt langzaam voor verkoeling, wat je zeker in de winter liever niet wilt. Een eenvoudige manier om dit op te lossen is door deuren, ramen en zelfs de vloer te voorzien van een rubberen afdichting, waarmee je de tocht blokkeert.

3. Gebruik je gordijnen

Gordijnen zijn zoveel meer dan enkel decoratie! Schijnt de zon? Houd dan je gordijnen open om de warmte binnen te laten. Doe ze dicht zodra de zon ondergaat, de dikke stof werkt namelijk als een extra isolatielaag.  

4. Leg een vloerkleed neer

Comfortabel aan de voeten én een extra vorm van isolatie. Een vloerkleed zorgt er voor dat de warmte niet door de vloer verloren gaat. Daarnaast geeft een kleed vaak ook nog eens een wamre uitstraling aan je kamer. 

5. Steek kaarsen aan

Kaarsen zijn niet alleen sfeervol om in huis te halen en aan te steken. Ze zorgen er ook voor dat de ruimte opwarmt. Uiteraard is dit niet te vergelijken met een verwarming, open haard of kachel, maar ze dragen zeker bij aan het opwarmen van een ruimte.

Lukt het jou ondanks deze tips niet om jouw gebouw te verwarmen en laat je eigen verwarming te wensen over? Trition is expert op het gebied van klimaatbeheersing, en weet elk type gebouw moeiteloos te verwarmen. Ontdek hier wat we voor jou kunnen betekenen. 

Terug naar overzicht