Bespaar veilig op gas en energie

Nieuws -

Bespaar veilig op gas en energie

 1.   Maak je woning tochtvrij 

Heb je je huis al eens goed gecontroleerd op tocht? Dit kan al door de kleinste kiertjes in het gehele huis komen. Vooral bij ramen en deuren vind je regelmatig kieren. Deze zorgen langzaam voor verkoeling, wat je zeker in de winter wilt voorkomen. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen. Plaats rondom vloeren, deuren en ramen een rubberen afdichting, dit houdt de tocht buiten de deur.   
 
 

2.   Laat de ruimte om de verwarming vrij 

Het lijkt een goed idee, maar zet je stoel niet te dicht tegen de verwarming aan. Het kan zeker voor plaatselijke warmte zorgen, maar je belemmert hiermee dat je de volledige ruimte goed kunt verwarmen. Spullen die te dicht bij de verwarming staan, absorberen de warmte en blokkeren de circulatie van warme lucht. 
 
 

3.   Steek kaarsen aan 

De zon gaat vroeger onder, dus het is eerder donker in huis. In plaats van alle verlichting aan te zetten kun je het huis sfeervol verlichten met kaarsen. Hartstikke gezellig, ze zorgen ervoor dat de ruimte opwarmt én je bent minder energie kwijt aan verlichting. Uiteraard is dit niet te vergelijken met een verwarming, open haard of kachel, maar ze dragen zeker bij aan het opwarmen van een ruimte. Let hierbij wel altijd op brandgevaar! Laat een kaars nooit onbeheerd branden en sla niet door in de hoeveelheid kaarsen. Veiligheid voor alles. 
 

4.   Gebruik je gordijnen 

Benut je gordijnen optimaal, met name op een zonnige winterdag! Schijnt de zon? Zorg dan dat je gordijnen overdag open zijn, zo laat je de warmte van de zon binnen. Let er wel op dat zodra de zon onder begint te gaan, je de gordijnen weer sluit. De stof werkt namelijk als isolatie en houdt zo de warmte binnen.
 
 

5.   Leg een vloerkleed neer 

Net als de gordijnen werkt een vloerkleed ook als een extra vorm van isolatie. Een vloerkleed zorgt ervoor dat de warmte niet door de vloer verloren gaat. Daarnaast is het ook nog eens warm en comfortabel aan de voeten. Win-win!


Bovenstaande tips kunnen op een veilige manier bijdragen aan een minder hoge gas- en/of energierekening. Kies altijd voor veilige maatregelen en ga niet zelf experimenteren met warmtebronnen. 

Heb je behoefte aan advies van een expert? Trition weet alles over het koelen en verwarmen van een ruimte. Schakel ons in en wij lossen jouw probleem op.
 
Terug naar overzicht