Nick Hillebrand over werken bij Trition

Bouwkundig Onderzoek -

Ik ben sinds mei 2016 in dienst bij Trition. Ik heb vroeger een opleiding Bouwkunde MTS gevolgd. Ik was hiervoor in dienst bij een aannemer in Katwijk en kwam vervolgens een vacature van Dolmans tegen. Zodoende ben ik op dit moment bouwkundig onderzoeker.

Nick Hillebrand over werken bij Trition

Mijn werkdag start vaak tussen 7 en 8 uur ‘s ochtends als ik van huis rijd. Dan ga ik naar een project toe en daar ben ik meestal zo’n maximaal 5 uur. Vervolgens ben ik meestal tussen 14 en 15 uur thuis waarmee vervolgens mijn werkzaamheden aldaar starten. Normaliter heb je een of twee klussen op een dag. In principe ga je veel alleen op pad, maar een á twee keer in de week samen met een collega.

Mijn werkzaamheden 
De dag start vaak met een gesprek met de opdrachtgever of de gedupeerde om zo het probleem aan te horen. Daarna ga ik het schadebeeld bekijken of doe ik een meting. Je gaat dan de mogelijkheden qua oplossingen in kaart brengen en tevens zaken uitsluiten met bijvoorbeeld telescopische apparatuur. Als je hiermee klaar bent dan ga je thuis alles rapporteren van wat je hebt waargenomen. Iedere twee weken wordt er een onderzoeksrapport voor een opdracht opgeleverd.

De bouwkundige problemen die zich met name voordoen zijn lekkages, schimmelvorming, scheuren in gebouwen en bijvoorbeeld geluidsoverlast. In de winter zijn er veel binnenklimaatproblemen door meer gebruik van Cv-ketels. We hebben klussen door heel het land en soms wordt onze expertise ook gevraagd in België en Duitsland als het specialisme daar ontbreekt. Ik heb mijzelf de afgelopen jaren ontwikkeld in het specialisme waterschades herkennen.

De informele sfeer 
De sfeer binnen Trition is open en op een goede manier ook informeel. De omgang in het team is ook goed en er is regelmatig telefonisch contact onderling. We kunnen elkaar altijd bellen indien er zich onduidelijkheden voordoen tijdens het werk. Verder wordt er informatie via de server met elkaar gedeeld. Op die manier houden we elkaar op de hoogte van wat er speelt binnen het team. Ik kom ook nog weleens op de vestiging in Badhoevedorp en een aantal keer per jaar op het hoofdkantoor in Eersel.

Waarom werken voor Trition?
Trition is een werkgever die jou als medewerker zekerheid kan bieden. Daarnaast worden er duidelijke afspraken gemaakt met elkaar. Er is altijd werk en het is een groeiend bedrijf. Trition bezit hoogwaardige meetapparatuur en je kan je specialiseren in vocht gerelateerde problemen. De rapportages die worden gemaakt zijn ook veel uitgebreider en duidelijker dan bij menig concurrent. Er heerst veel gezelligheid en vrijheid op de werkvloer binnen Trition.

Als je in dienst komt bij Trition dan is mijn advies om de eerste periode rustig en geduldig te blijven. Je kan in deze functie als bouwkundig onderzoeker niet gelijk alles weten en je dient de benodigde stappen te volgen. Je krijgt een uitgebreid inwerktraject om je zodoende wegwijs te maken met het werk. Wees zelfverzekerd en duidelijk in je communicatie naar de klanten toe.

Terug naar overzicht