Rob Broos vertelt over zijn werk bij Trition

Droogtechniek -

Ik ben Rob Broos en ik ben sinds 2014 werkzaam bij Trition als droogtechniek specialist. Vóór Trition heb ik gewerkt als bouwkundige bij een aannemer. Tijdens de economische crisis heb ik mijn overstap gemaakt naar de wereld van waterschades. Toen ik benaderd werd voor de functie specialist droogtechniek dacht ik dat het ging over een wasserette of iets dergelijks. Op dat moment had ik niet gedacht dat droogtechniek gerefereerd zou worden aan waterschades.

Rob Broos vertelt over zijn werk bij Trition

Werkdagen

Tijdens mijn werkdag houd ik mij onder andere bezig met het doen van opnames bij gedupeerden. Ik zorg er graag voor dat we op een non-destructieve manier problemen onderzoeken om de schade voor de gedupeerden zo veel mogelijk te beperken.

De werkdagen bij Trition zijn erg dynamisch. Door de diversiteit aan opdrachten is geen dag hetzelfde. Wat voor mij het vak echt maakt, is dat je gezien wordt als specialist. Het is de kunst om met weinig informatie toch een waterdicht advies te geven waar alle partijen mee akkoord gaan. 

Het is een uitdaging om altijd alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Vooral bij de complexere projecten waar verschillende partijen bij betrokken zijn. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een waterschade in een ziekenhuis. Het logistieke en bedrijfskundige gedeelte zijn belangrijke voorbereidingen die nog voor de plaatsing van de drogers plaatsvinden. Er wordt dan ook veel overlegd tussen mij, de opdrachtgever, betrokken managers en dergelijke. Je moet zorgen dat de gedupeerde zo min mogelijk last heeft door veel met hem of haar te bespreken.

Kennisdeling

Binnen Trition bezitten we over veel kennis van het vak. De kennis tussen ons als collega’s kun je zien als een soort kennisbank. Het komt weleens voor dat ik op locatie kom en een collega van een andere vestiging een soortgelijk project heeft uitgevoerd. Door de onderlinge kennisdeling kunnen wij ervoor zorgen dat we sneller kunnen schakelen.

Bij de grotere en complexere klussen, bijvoorbeeld wanneer een sprinklerinstallatie is afgegaan, kunnen we een droging altijd effectief afronden door onze hoogwaardige apparatuur, bouwkundige kennis en het sterke team.

Terug naar overzicht