De jarenlange samenwerking tussen Trition en Katoen Natie

Nieuws -

Trition gaat de grens over! Voor de klant Katoen Natie reisde er al eens een team af naar Estland, en momenteel loopt er een opdracht in Gent, Belgiƫ. Voor deze klant voert Trition regelmatig een preventief dakonderzoek uit, zo nu ook op hun locatie in Gent.

De jarenlange samenwerking tussen Trition en Katoen Natie

Al jaren wordt de afdeling Bouwkundig Onderzoek van Trition ingehuurd om de preventieve dakonderzoeken van de nieuw aangekochte panden van Katoen Natie uit te voeren. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 100 panden wereldwijd, en dit aantal blijft jaarlijks stijgen.

Wat doet Katoen Natie?

Het hoofdkantoor van Katoen Natie is gevestigd in Antwerpen. Maar het bedrijf heeft wereldwijd kantoren en distributiecentra, van Canada tot aan Singapore. Ze leveren logistieke en semi-industriële diensten aan industrie, havendiensten en rederijen.

Wanneer het bedrijf een nieuw pand wil aanschaffen schakelen ze Trition in om het dak vooraf te onderzoeken. Dit kan zowel om nieuwbouw als bestaande bouw gaan. Het team Bouwkundig Onderzoek neemt elk dak uitgebreid onder de loep. Aan de hand van het onderzoek wordt een rapport opgesteld waarin Trition een advies doet aan Katoen Natie. 

Komen er uit het rapport gebreken naar voren? Dan kan Katoen Natie hier hun plan op aanpassen. Zij kunnen dit bijvoorbeeld verhalen op de aannemer, meenemen in de onderhandelingen of alvast een plan van aanpak maken voor behandeling van het dak, na aanschaf. 

Trition en Katoen Natie

De samenwerking tussen Trition en Katoen Natie loopt al vele jaren. Veel van de panden in België en Nederland zijn voorzien van rapportage dankzij Trition. Maar ook reisde er al eens een team af naar Estland. Toen reisde twee collega's inclusief alle benodigde apparatuur af naar een complex van ruim 50.000 m2. Hier is in een aantal dagen tijd de kwaliteit van verschillende daken gecontroleerd.
 Triton op het dak van Katoen Natie
Sinds september loopt er een project in Gent, België. Trition is hier geweest om de daken van een nieuwbouwcomplex te controleren. Het preventief dak-onderzoek wordt hier uitgevoerd net na de bouw van het pand, maar nog voor de oplevering. Wanneer er dan gebreken blijken, kan Katoen Natie nog terug naar de aannemer voor herstel. Het complex in Gent wordt in meerdere fases gebouwd, zodra de bouw van de volgende fase is afgerond, zal er opnieuw een team afreizen om de daken te inspecteren.  

Preventief dak-onderzoek

Een preventief dak-onderzoek wordt meestal door twee man uitgevoerd. Het begint met een visuele inspectie waarbij heel secuur naar alle details wordt gekeken. Daarna worden er rookproeven uitgevoerd; hierbij wordt rook onder de dakbedekkingen gespoten om te kijken of ergens een lek zit. Is er een lek? Dan wordt er vervolgens een insnede gemaakt om te kijken of er vocht onder het dak zit. Aan de hand van de bevindingen wordt een conditie meting van het dak in kaart gebracht en maken ze een rapport op met alle gebreken en zwakke punten. Dit bundelt Trition tot een advies richting de klant. Die is vervolgens vrij in wat die met het advies doet.  

Trition bij Katoen Natie

Terug naar overzicht