Spannende momenten bij de oplevering van je nieuwbouwwoning

Lekdetectie -

Spannende momenten bij de oplevering van je nieuwbouwwoning

De oplevering van een nieuwbouwwoning is een bijzonder moment om naar toe te leven. Een spannende dag als je de sleutel krijgt van je nieuwe woning. Eindelijk kan je beginnen in jouw droomwoning. De nieuwe vloer erin leggen, de muren aanpakken en gezellig inrichten. Tijd om aan de slag te gaan!!

Maar niet alleen voor de bewoners is het spannend. Ook voor het bouwbedrijf kan een oplevering voor stressvolle momenten zorgen. Het laatste waar een bouwbedrijf vlak voor de oplevering mee te maken wil krijgen, is waterschade. Stel je voor, je stopt de sleutel in de voordeur, je stapt over de drempel en je voelt je voeten nat worden…. Dan ben je als bewoner niet blij, maar zeker als opleverende partij ook niet.

Lekkage geconstateerd

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom er in een nieuwbouw woning een lekkage kan ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan drukverlies in een cv-systeem, een lek in de keukenafvoer of een lekkende waterleiding.

 

 

 

 

 

Breuk in de leiding

Onlangs werd bij een nieuwbouwwoning, één dag voor de oplevering, een lekkage geconstateerd Wat bleek de uitdaging te zijn? De lekkage zat ergens onder de vloer. En een nieuwbouwwoning wens je niet met een natte en opengebroken vloer op te leveren. Om snelheid in het proces te houden werd contact met ons opgenomen om een specialistische lekdetectie uit te voeren. Dankzij overleg met de opleverende partij, die zag dat de vloerverwarming niet op druk bleef, de ervaring van de specialist en de inzet van infrarood, een vochtmeting en traceergas, werd het lek snel gevonden. Slechts één vloertegel werd verwijderd en uiteindelijk om 10.00 uur was de lekkage verholpen en kon de oplevering van de woning gewoon doorgaan.

Droge voeten

Dankzij slimme technieken en snel handelen werd deze woning keurig op tijd en zonder lekkage opgeleverd. De nieuwe bewoners konden met een gerust hart de sleutel in het slot stoppen, omdraaien en met droge voeten door hun nieuwe paleisje lopen.

Terug naar overzicht