Wessel Maas over werken bij Trition

Klimaatbeheersing -

Mijn functie is servicemonteur bij de afdeling Klimaat van Trition. Op de vestiging in Eersel pleeg ik met mijn collega’s het onderhoud aan onze machines. Onder onderhoud wordt verstaan het schoonmaken, repareren en testen van de machines. Mijn werkdag start meestal rond 07:45 uur. Dan beginnen we meestal met een bakje koffie en bespreken we de werkzaamheden van die dag en starten we vervolgens om 08:00 uur.

Wessel Maas over werken bij Trition

Als we naar een project gaan, proberen we daar altijd om 08:00 uur te zijn, ongeacht de reistijd. Er is van te voren besproken wat er gedaan moet worden en als iedereen ter plaatse is dan nemen we het nog een keer door. De klant heeft soms nog laatste aanpassingen of we nemen ter plekke waar hoe het beter zou kunnen. Als alles duidelijk is dan beginnen we met installeren. We stoppen pas als alles perfect draait en het kan voorkomen dat je hierdoor overuren maakt.

Machinewerkzaamheden en een gezellige sfeer 

De werkzaamheden houden met name het volgende in: het installeren, de-installeren en onderhouden van de machines. De machines waarmee wij werken zijn: koelmachines, airco’s, boilers, kachel en uitblaasapparaten. Verder zijn er hier ook magazijnwerkzaamheden. Wij verdelen dit werk onder de drie monteurs die er zijn binnen Klimaat.

Er heerst binnen Trition een leuke, gezellige en open sfeer. Iedereen is heel toegankelijk en je kan aan iedereen vragen stellen. De collega’s helpen elkaar graag en je krijgt hierdoor een echt teamgevoel. Ik werk zelf pas anderhalf jaar in de klimaattechniek en alles is volkomen nieuw voor mij, want ik heb geen technische opleiding gehad vroeger. Ik heb inmiddels al heel veel geleerd zoals het hebben van technisch inzicht, het werken met mijn handen en kennis van machines.

Een open leerbedrijf

Ik had afgelopen zomer een spoedklus te doen die je normaal minimaal met een andere collega zou doen. Ik moest echter door omstandigheden deze klus alleen tot een goed einde zien te brengen. De klus was vrij groot en ik had op dat moment ook geen ondersteuning. Ik was trots op mijzelf dat de eerste installatie in mijn eentje zonder problemen was verlopen.

Trition is uniek doordat het niet uitmaakt voor welke afdeling je werkt bij het bedrijf. We zijn één team en de afdelingen sluiten goed op elkaar aan. Trition beschikt op dit vakgebied over het complete plaatje. Ik heb in korte tijd veel moeten leren en dit is in mijn ogen altijd goed verlopen. Mijn leidinggevenden helpen mij altijd als ik vragen over iets heb, domme vragen zijn er niet en zij geven mij tips en tricks over van alles. Het wordt steeds meer een proces van eerst zelf proberen zodat ik daarvan leer. Als zij er niet zijn, kan ik hen altijd bellen of bij andere collega’s terecht.

Een ondersteunende werkgever

Trition is een werkgever waarbij je als medewerker onderdeel bent van een echt team en de organisatie investeert veel tijd in het begeleiden en opleiden van haar medewerkers. Ik raad Trition aan als werkgever, omdat er een leuke werksfeer is en er veel ondersteuning is van de organisatie om jezelf door te ontwikkelen. Mijn advies aan toekomstige medewerkers van Trition is dat de communicatie heel belangrijk is. Wees vooral niet bang om vragen te stellen of om extra uitleg te vragen. Het delen van meningen en gedachten houdt elkaar scherp.

Terug naar overzicht