‘Eerst dachten we: het hele dak moet eraf.'

Droogtechniek

‘Eerst dachten we: het hele dak moet eraf.'

Koopmans Bouwservice kreeg te maken met een nare verrassing bij een van zijn bouwprojecten. Hier zat aan de onderzijde van het dak een kleine sparing, waardoor er een directe, open verbinding was met buiten. Warme lucht van binnen kwam hierdoor in aanraking met de koude dakbedekking en ging condenseren. Doordat dit al een tijdje aan de gang was, is er vocht in de dakconstructie gekomen wat niet van binnenuit kon worden verwijderd.

Toch een andere oplossing

Edo Nijhuis, werkvoorbereider bij Koopmans Bouwservice B.V: “Zodra we het vocht ontdekten hebben we snel geschakeld. Allereerst hebben we de sparing aan de onderzijde van het dak gedicht en geïsoleerd zodat er geen condensatie meer optreedt. Tijdens proeven zagen we echter dat er toch nog restvocht in het dak zat. Onze eerste gedachte was dat we het hele dak moesten lostrekken om dit vocht eruit te kunnen halen. Tot een van onze collega’s opperde dat we het wellicht ook op een andere manier konden oplossen. Toen hebben we Trition ingeschakeld.”

Dakventilatie

Het ging in totaal om twee blokken van 17 woningen. Trition heeft gaten geboord waarmee vochtige lucht naar buiten werd gezogen en droge lucht naar binnen werd geblazen. Zo is uiteindelijk het volledige dak geventileerd. Door tussentijds metingen te doen van de lucht die uit het dak werd gezogen, kon er goed nagegaan worden hoeveel vocht er nog in zat.

Edo Nijhuis: “We zijn blij dat we het uiteindelijk zo hebben kunnen oplossen met Trition. Het contact verliep erg prettig. We hadden korte lijntjes en de hele samenwerking is ontzettend positief geweest.”

Terug naar overzicht