‘Als het wat moeilijker wordt, schakelen we Trition in’

Lekdetectie

Aannemersbedrijf Koenraads in Breda is gespecialiseerd in schadeherstel na een calamiteit, zoals brand en waterschade. ‘Alles wat kapot kan gaan, herstellen wij weer’, zegt operationeel manager Arnaud ter Maten. Voor lekdetectie en droogtechniek schakelt Koenraads sinds jaar en dag Trition in.

‘Als het wat moeilijker wordt, schakelen we Trition in’

“Als wij een waterschade binnenkrijgen via de verzekeraar, dan nemen we meteen contact op voor een schade-opname”, vertelt Ter Maten. “Moet er snel gehandeld worden, bijvoorbeeld wanneer er een waterleiding is gesprongen, dan sturen we direct een loodgieter. In de andere gevallen doen onze loodgieters onderzoek naar de oorzaak van de schade.”

Meer onderzoek
Maar soms komt de loodgieter er zelf niet uit. Dan wordt Trition ingeschakeld om het lek op te sporen. Ter Maten: “Ook als we verwachten dat we met meer onderzoek de schade kunnen beperken, dan komt Trition in beeld om de lekkage exact te lokaliseren. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld de hele badkamervloer eruit moet. Je kunt heel gericht hakken. Dat is echt de meerwaarde van Trition.”

Onlangs nodigde Koenraads het lekdetectiebedrijf uit om een demonstratie te komen geven van wat ze kunnen. “Dat was in het kader van kennisdeling”, zegt Ter Maten. “Onze loodgieters kunnen heel goed zelf onderzoek doen. Maar als het moeilijker wordt, schakelen we Trition in.”

Paddenstoelen
“Ik vind Trition er echt uitspringen ten opzichte van de concurrenten”, aldus de operationeel manager. “De laatste jaren schieten de lekdetectiebedrijven als paddenstoelen uit de grond. Maar Trition levert betere kwaliteit. We werken graag samen met Trition; de lijntjes zijn kort, de rapporten goed, ze kunnen goed plannen, we krijgen goede terugkoppeling. Het wordt gewoon opgelost.’

17-04-2019

 

Terug naar overzicht