Trition denkt goed met ons mee, en met onze huurders

Bouwkundig onderzoek

Trition denkt goed met ons mee, en met onze huurders

De SP in Opsterland (Friesland) voert een flyeractie waar tien huurders op reageren. Deze huurders willen dat de vochtoverlast in hun woningen, die onder meer schimmel veroorzaakt, wordt aangepakt. De flyeractie haalt de lokale media. Eise Fokkema, technisch adviseur dagelijks onderhoud bij Elkien, gaat daarop in gesprek met de SP.

Fokkema: “In plaats van tegen hun actie in te gaan, hebben we tegen de SP gezegd: 'Oké, denk met ons mee. Hoe gaan we dit probleem oplossen?' Simpel gezegd kwam het erop neer dat we samen zijn gaan zoeken naar een geschikte partij die ons kon helpen. Dankzij internet kwamen we bij Trition uit. Helemaal in Noord-Brabant, dus wel een eind bij ons uit de buurt.”

Aanbevelingen
In opdracht van Elkien onderzoekt Trition de oorzaak van de vochtoverlast in de betreffende woningen. Ook doet het bedrijf aanbevelingen voor herstel die de woningcorporatie direct door een aannemer laat uitvoeren. Trition schrijft tevens een uitgebreid advies voor de huurders. Dat komt in het kort neer op beter ventileren, en stoken als de zomer plaats begint te maken voor de herfst. Want juist tijdens die wisseling van seizoenen ontstaan er vaak vochtproblemen.

Voorlichtingsavond
Trition houdt ook een voorlichtingsavond in De Skans in Gorredijk voor alle huurders die zich aangemeld hebben bij de SP. Elkien en de SP zijn daarbij ook aanwezig. “Trition gaat op een heel leuke, vriendelijke manier om met de huurders”, zegt Fokkema. “Ze stellen zichzelf niet boven de mensen, maar werken met ze samen. En dat is niet altijd gemakkelijk hoor, want dit is een moeilijke doelgroep.”

Elkien zet tips en adviezen op haar website. Huurders die klachten hebben over vocht en schimmel in huis, kunnen daar zien wat ze moeten doen. Ook volgen Fokkema en zijn collega’s van de technische dienst een training bij Trition over vochtproblematiek. Met eenvoudige meetapparatuur kunnen de technische medewerkers van Elkien vervolgens de oorzaak van vochtproblemen in woningen onderzoeken.

Gemoedelijk
“Ik ervaar onze samenwerking met Trition als heel goed”, aldus Fokkema. “Ze denken goed met ons mee, en met onze huurders. Hun rapporten zijn ook juridisch sterk onderbouwd. Voor ons als opdrachtgever is Trition een heel prettig bedrijf. Misschien komt dat ook wel omdat ze dezelfde instelling hebben als wij. Noord-Brabanders en Friezen lijken wel een beetje op elkaar, vind ik. We zijn gemoedelijke mensen, en dat klikt goed.”

Terug naar overzicht