‘Trition is een fijne partij om mee samen te werken’

Klimaatbeheersing

‘Trition is een fijne partij om mee samen te werken’

In Berlicum, onder de rook van Den Bosch, bouwt Van der Heijden bouw en ontwikkeling een appartementencomplex met 46 woningen. Trition regelt tijdelijk de klimaatbeheersing van het pand zodat de afbouw van de appartementen door kan gaan.

Het is herfst, de temperatuur is flink gedaald en de luchtvochtigheid gestegen. Niet alleen buiten, maar ook in het pand waar de verwarmingsinstallatie nog niet in werking is gesteld, is het koud en vochtig. Daardoor is het onmogelijk om de binnenkant van de appartementen af te werken. “Schilderen, tegelen, afplakken voor spackspuiten; dat ging allemaal niet meer”, vertelt uitvoerder Tijn van den Berg. “De appartementen waren te vochtig vanwege de kou. Mijn collega’s adviseerden me om contact op te nemen met Trition. Ik heb toen gebeld met Marion Putmans en die kwam direct ter plaatse. Ze had vlug een offerte klaar en kon snel schakelen. Zodoende is Trition hier gekomen om de appartementen te verwarmen, en dat gaat hartstikke goed.”

Dakopstelling

Dat verwarmen gaat via een zogenaamde dakopstelling. Op het dak van het appartementencomplex zit de uitblaasvoorziening van het luchtbehandelingssysteem van het pand. Trition sluit daar een inblaasvoorziening op aan die warme lucht het pand in blaast. Vier kachels op het dak zorgen voor die warme lucht.

“Omdat de verwarming via het dak gaat, hoeven we geen leidingen en kabels te leggen naar de appartementen. Dus alle deuren kunnen gewoon op slot blijven”, legt Van den Berg uit. “De kachels op het dak verbruiken nagenoeg geen stroom, hierdoor wordt ons electriciteitsnetwerk niet overbelast,  ze draaien namelijk op diesel. Van hinderlijke uitlaatgassen is geen sprake. Die gaan vanaf het dak omhoog zodat wij er geen last van hebben.”

Dankzij de noodverwarming kan er op dit moment volop getegeld en geschilderd worden in de appartementen. Van den Berg: “Straks is er elektriciteit in de appartementen en zijn de warmtepompen ingeregeld. Dan kunnen we de kachels van het dak halen, zonder ook maar een beetje schade. We ontkoppelen dan de flexibele buizen waardoor de warmte naar binnen geblazen wordt, met een kraan halen we de tijdelijke verwarmingsinstallatie van het dak en dan neemt de warmtepomp van de appartementen het over.”

Schakelen

Als een van de winkelpanden onder de appartementen wateroverlast blijkt te hebben, zet Trition de afdeling droogtechniek in. “Door stagnatie in de planning was één plat dak niet op tijd dicht”, vertelt Van den Berg. “Daardoor kwam er water het pand in. ’s Ochtends heb ik Trition gebeld, ’s middags hadden ze al speciale bouwdrogers geplaatst. Na een dag of vijf was het pand weer droog.”

Snel schakelen, daar houdt Van den Berg van: “Trition is heel vlot ter plaatse. Binnen het uur nadat je hebt gebeld, staan ze hier al. De medewerkers weten wat ze moeten doen. Ze melden zich, gaan zelfstandig aan de slag en vertrekken pas als het af is. Een heel fijne partij om mee samen te werken.”

Tijn van den Berg | Van der Heijden bouw en ontwikkeling
Uitvoerder

 

Terug naar overzicht