Energieneutraal? Dan eerst bouwvocht verwijderen.

Droogtechniek -

Waar gebouwd wordt, hebben we altijd te maken hebben met bouwvocht. Vocht in een nieuwbouwwoning zorgt ervoor dat de woning lastiger te verwarmen is. Het verwijderen van bouwvocht is daarom essentieel voor een energieneutrale woning.

Energieneutraal? Dan eerst bouwvocht verwijderen.

Bouwvocht & energieverbruik

Bouwvocht heeft invloed op de kwaliteit van de afbouwwerken en zorgt vaak voor faalkosten. Daarnaast wordt het voor afbouwbedrijven steeds belangrijker (door nieuwe wet- en regelgeving), om aantoonbaar energieneutraal te werken. Dat kan alleen met een droge woning. Hoe zit dat precies?

  • Bouwvocht zorgt voor hogere stookkosten. Bouwvocht onttrekt namelijk energie uit de woning/gebouw. Het duurt tot twee stookseizoenen voordat bouwvocht is afgevoerd. 
  • Bouwvocht zorgt ervoor dat wanden en vloeren na oplevering vaak moeten worden voorzien van een tijdelijke afwerking, de zogenaamde ‘noodvloer’ of het bekende ‘bouwbehang’. De eindgebruiker vervangt deze vervolgens, wat altijd extra energieverbruik betekent.

Door bouwvocht tijdig uit het gebouw te verwijderen, verlaag je dat extra energieverbruik. Dit kan onder andere door het plaatsen van bouwdrogers, ventilatoren en eventueel het plaatsen van heaters in de winter. Trition gaat een stapje verder dan dat; wij nemen het hele droogproces uit handen. Van het plaatsen en installeren van de bouwdrogers, tot het monitoren van de voortgang, zodat er niet te snel of langzaam wordt gedroogd.

Bouwvocht verwijderen in nieuwbouw

Trition is de specialist als het om bouwdrogen gaat en is op dit gebied bij uitstek uw partner! Trition beschikt over moderne apparatuur, kennis en ervaring om problemen met bouwvocht tijdig te onderkennen en voorkomen.

Download hier onze flyer over de voordelen van bouwdrogen!

Wilt u meer informatie of in een vrijblijvend gesprek kennismaken? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht